Publicatii

 Fotbalul renaste la Moinesti

CSM Moinesti parcurge incet, dar sigur, drumul de revenire in lumea (mai) buna a fotbalului romanesc.
Revirimentul fotbalului local la Moinesti a inceput vara trecuta, mai precis pe 10 august 2009, atunci cand s-au pus bazele noului Club Sportiv Municipal, grupare care are obligatia sa reia traditia intrerupta a unei formatii, Petrolul, care a facut, ani buni, o figura frumoasa in esaloanele superioare ale fotbalului romanesc. Inceputul a fost facut de jos, de la Liga a V-a, cu un lot de jucatori localnici a carui medie de varsta este de doar 19 ani! Parcursul echipei antrenate de un nume cunoscut in tagma antrenorilor din tara, Giani Florian, a fost unul perfect, CSM Moinesti asigurandu-si promovarea in esalonul superior inaintea derularii meciurilor din ultima etapa a play-off-ului. Viitorul fotbalului local este pe un fagas bun si datorita aportului pe care il aduc la CSM Moinesti o serie de antrenori precum Sorin Trofin, Costica Ciobotariu sau Lucian Toma, cei care se ocupa cu dragoste si responsabilitate de tinerii pusti ai clubului. Avand un sprijin constant si benefic de la primarul orasului, Viorel Ilie, cel care este si presedinte de onoare al echipei, si de la seful executiv al gruparii, Nelu Harlea, antrenorul Giani Florian spera ca parcursul din acest sezon sa se repete si in viitoarea stagiune, una in care langa echipa din Moinesti sunt asteptati si alti oameni de bine din localitate si nu numai, care se pot alatura unui proiect ambitios aflat, deja, pe un fagas favorabil.

Sursa http://ligab.gsp.ro/

CSM Moinesti, o traditie a valorii

Chiar daca este doar o formatie de Liga V, CSM Moinesti iti face o impresie de cel putin esalonul secund, atunci când ii ai in fata pe presedintele Dan Motei si pe antrenorul Giani Florian. Cei doi sunt fosti jucatori emblematici ai formatiei care in urma cu ceva sezoane se lupta pentru sefia Diviziei B si avea sperante la promovarea in A. Presa bacauana a avut in fata doi oameni instruiti, educati, cu viziune, dedicati echipei lor si orasului Moinesti, carora le face cinste.
Desfiintarea formatiei n-a putut fi evitata, in urma cu doi ani, ne-a explicat Dan Motei: “Dl. primar Viorel Ilie a avut de ales: ori dadea bani la fotbal, ori taia apa la oras. Evident, si noi am inteles ca Moinestiul este mai important”. Din fericire, alesul urbei se revanseaza, iar echipa a fost reinfiintata sub patronatul primariei, care se implica acum in reconstructie. Deja au fost puse la punct tribunele si spatiile de cantonament, iar vara asta vor fi refacute si cele doua terenuri gazonate. “Asteptam sa vina constructorii conductei Valea-Uzului Bacau, pentru a putea aduce la stadion un compresor. Multe echipe de liga a doua nu vor beneficia de o baza ca a noastra”, anunta Motei. Punctul de plecare al CSM Moinesti a fost echipa de juniori pe care Giani Florian a antrenat-o incepând cu 2003. “Unii dintre jucatori se lasasera de sport pentru doi ani, dar prin antrenamente aproape zilnice, cu seriozitate si multa munca, am ajuns in pragul Ligii IV. Echipele de juniori, care rezistasera ca prin minune desfiintarii Petrolului, aduc la sport 75-80 de copii si voi continua selectia. Este si o misiune sociala pe care o avem noi, ca antrenori si profesori – iar aici ma refer si la fostii nostri coechipieri Trofin si Toma -, si dl. primar”, a punctat si Giani Florian, care are de antrenat in plus selectionata judeteana a juniorilor 3. Florian se mândreste cu elevii sai de la echipa de seniori si cu grupele de juniori ale clubului, alimentate in exclusivitate de tineretul moinestean. Totusi, el a pomenit doar numele a doi jucatori, care sunt in vizorul unor formatii din esaloanele superioare: “Andrei Chelariu si Daniel Filip au fost contactati de grupari puternice, care le ofera mai mult decât putem noi la momentul actual”. “Poate le mai putem imbunatati conditiile un pic si o sa-i imbârligam sa ramâna”, spera Motei. Oricum, visurile de marire au renascut la Moinesti si asta explica bunul mers al formatiei la re-debut.

Sursa http://www.ziaruldebacau.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu